در این مقاله سعی داریم شما را با دستگاه های صنعتی و اصول طراحی ماشین آلات صنعتی و نحوه ساخت آنها آشنا کنیم.
ماشین آلات صنعتی
اتوماسیون صنعتی به بهره گیری از رایانه ها به جای نیروهای انسانی برای کنترل دستگاه ها و فرایندهای صنعتی گفته می شود. اتوماسیون یک گام فراتر از مکانیزه کردن است.مکانیزه کردن به معنی فراهم کردن متصدیان انسانی با ابزار و دستگاه های است که ایشان را برای انجام بهتر کارشان یاری میکند.
انواع مختلفی از دستگاه های صنعتی برای مصارف مختلف وجود دارد مانند دستگاه های صنعتی تولید،دستگاه صنعتی تست، دستگاه صنعتی قالب سازی و… اشاره کرد. هدف طراحی و ساخت ماشین آلات صنعتی ،اجرای اتوماسیون، صرفه جویی در و… می باشد.
انواع ماشین آلات صنعتی
- دستگاه صنعتی برش
- دستگاه صنعتی نظافت
- دستگاه صنعتی حکاکی
- دستگاه صنعتی معدنی و حفاری
- دستگاه صنعتی بسته بندی و…
طراحی ماشین آلات صنعتی
طراحی ماشین آلات صنعتی در واقع از زیر مجموعه های علم طراحی و مهندسی می باشد که منجر به ایجاد یک دستگاه صنعتی کاملا جدید و یا بهینه سازی دستگاه می شود. همان طور که می دانید یک ماشین وسیله ای است که با استفاده از نیرو، حرکت مورد نظری را ایجاد می کند. با این تعریف حتی یک آچار نیز جزء دسته ماشین ها قرار می گیرد. چون نیروی دست را به صورت گشتاور به پیچ وارد میکند و موجب چرخش آن می گردد. اما ماشین ها بیش از یک قطعه دارند و از مجموعه ای از مکانیزم ها تشکیل شده اند. امروزه ماشین ها نقش بسیاری در انجام امور روزمره چه در شهر ها و چه در روستاها دارند.
پروسه طراحی ماشین آلات
- بررسی نیاز یا هدف: (بررسی نیاز های دستگاه، بررسی شرایط کاری، بررسی محدودیت ها)
- طراحی مفهومی : (طراحی مکانیزم، طراحی اولیه سیستم برق، طراحی اولیه سیستم کنترل)
- انتخاب: (انتخاب مواد، انتخاب قطعات استاندارد)
- طراحی اجزاء: (طراحی قطعات، طراحی تفصیلی سیستم برق، طراحی و کدنویسی سیستم کنترل)
- تحلیل: (تحلیل تنش و خستگی، تحلیل سایر شرایط، تحلیل سیستم کنترل و مانیتورینگ)
- بهینه سازی
- نقشه های نهایی
امروزه رقابت شرکت ها به گونه ای است که تنها توان عملکرد یک دستگاه مد نظر نخواهد بود. بلکه میزان مصرف انرژی، وزن دستگاه، قابلیت انطباق با شرایط مختلف و تعداد عملیات قابل اجرا همگی در رقابت تنگاتنگ صنایع طراز اول موثر خواهد بود.
دیدگاه
salimi salimi